فیبر نسوز
در رابطه با فیبر نسوز چه می دانید؟
یکی از پرمصرفترین محصولات در نسوز در بازار در حال حاضر فیبر نسوز است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع فیبرهای نسوز مجموعهای از الیاف هستند که در صنایع مختلف به عنوان یک عایق ضد اشتعال معرفی میشوند. نکته حائز اهمیت در رابطه با فیبرهای نسوز این است که کاملا دوستدار محیط زیست هستند و در ساخت آنها هیچ گونه آزبستی به کار گرفته نمیشود. برخی از خواص استفاده از این محصول میتواند صرفه جویی در مصرف انرژی و همچنین محافظت از محیط زیست باشد. در این مطلب همراه ما باشید تا در کنار یک دیگر به تمامی اطلاعات در رابطه با فیبر نسوز بپردازیم.
معرفی فیبر نسوز
فیبر نسوز که در بازار به فیبر فایبرگلاس یا فیبر استخوانی نیز شناخته می شود، محصولی است که در برابر آتش مقاومت بالایی را از خود نشان میدهد. در واقع این محصول نسبت به سایر همسانان خود که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، در برابر آتش مقاومتر است. در واقع فیبر نسوز یا از طریق عملیات شیمیایی الیاف خود در برابر آتش مقاوم میشود یا به این دلیل که الیاف آن به طور خاص برای مقاوم بودن در برابر آتش ساخته شدهاند، این عملکرد را از خود بروز میدهد.
ذکر این نکته ضروری است که عبارت “مقاوم در برابر آتش” به معنای “ضد آتش بودن” نیست. اگرچه این محصول ممکن است سرعت سوختن کمتری نسبت به سایر پارچه ها داشته باشند، اما هنوز امکان سوختن آنها وجود دارد. علاوه بر این، به احتمال زیاد در صورت قرار گرفتن در معرض آتش و دمای بالا برای مدت زمان کافی طولانی، آسیب خواهند دید. هدف از تولید این محصولات، کاهش گسترش آتش است نه حفظ خود محصول در برابر اشتعال مستقیم.
نکته جالب در رابطه با فیبرهای نسوز
نکته جالب در رابطه با مشخصات فیبر نسوز این است که امکان استفاده از الیاف طبیعی برای ایجاد یک فیبر مقاوم در برابر آتش وجود دارد. به عنوان مثال، پنبه را میتوان با یک ماده شیمیایی ترکبی کرد که اشتعال پذیری آن را کاهش میدهد.
ماده شیمیایی که به صورت موضعی برای کاهش اشتعال ورق فیبر استفاده میشود، با قطران و گازهایی که به طور طبیعی توسط ورق فیبر نسوز تولید میشود، واکنش نشان میدهد. هنگامی که ماده شیمیایی با این قطران و گازها واکنش میدهد، به جای احتراق، ورقههای فیبر نسوز را تبدیل به زغال میکند.
آیا میزان مقاومت تمامی انواع فیبر نسوز در بازار با یک دیگر برابر هستند؟
همان طور که میدانید، انواع فیبر نسوز بسیاری در بازار وجود دارند که هر یک از آنها مناسب برای صنعتی خاص، تولید و ورانه بازار شدهاند. در رابطه با میزان تحمل آنها در برابر حرارت، باید گفت که فیبرهای مختلف مقاوم در برابر آتش، درواقع زمانی که در معرض حرارت و شعله مستقیم قرار میگیرند، دوام متفاوتی را از خود نشان میدهند.
به طور معمول، ورقههای فیبری که به گونهای مقاوم در برابر آتش ساخته میشوند، به طبع در چنین شرایطی دوام بیشتری نسبت به الیاف طبیعی دارند که به سادگی با مواد شیمیایی ترکیب میشوند تا در برابر آتش مقاوم شوند. به عنوان مثال، پشم شیشه را میتوان به گونه ای ساخت که ویژگیهای مقاوم در برابر آتش در ساختار خود الیاف ایجاد شود.
یکی از دلایلی که فیبر نسوز تولید شده فروش بیشتری نسبت به سایر فیبرهای موجود در بازار دارند این است که در کند کردن آتش مؤثرتر هستند، اما چیزی که در این بین به چشم میخورد این است که ممکن است در طول زمان، به دلیل استفاده بسیار از آن در صنعت، توانایی خود را برای مقاومت در برابر آتش از دست بدهند. این امر به ویژه در مورد فیبرهایی که به طور مرتب در برابر رطوبت و آب قرار میگیرند، صدق میکنند.
ویژگی هایی که فیبرهای نسوز را منحصر به فرد می کند چیست؟
اگر بخواهیم به یکی از جذابترین ویژگیهای منحصر به فرد این فیبر توجه داشته باشیم، میتوانیم این موضوع را در نظر بگیریم که فیبرهای نسوز موجود در آتا نسوز، کمترین میزان آب را به خود جذب میکنند و به عنوان یک محافظ عالی در نیروگاههای برق مورد استفاده قرار میگیرند. حال در ادامه به دیگر ویژگیهای انواع ورقهای فیبر نسوز میپردازیم.
عایق حرارتی عالی
این ماده به عنوان یک عایق حرارتی عالی معرفی میشود که مانع از پخش شدن آتش شده و خود نیز میتواند در برابر آتش از خود مقاومت بسیار بالایی را نشان دهد. در واقع این محصول در مدت زمان زیادی نمیگذارد تا گرما از آن عبور کند.
شوک حرارتی
به در صنایعی که شوکهای حرارتی به مرور افزایش پیدا میکند و به عنوان بخشی از اتفاقات روزمره محسوب میشود، فیبر نسوز به راحتی میتواند بدون این که برایش مشکلی به وجود آید، از پس این شوکهای حرارتی برآید. از این رو، به هیچ عنوان دچار آسیب نخواهد شد. شایان ذکر است که این محصول در برابر خوردگی و سایش نیز مقاومت بسیاری را از خود نشان میدهد.
عایق الکتریکی بالا
این دسته از فیبرها، علاوه بر این که به عنوان فیبر نسوز معرفی میشوند، به عنوان یک عایق الکتریکی نیز در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع یکی از اصلی ترین ویژگی های فیبر نسوز این است که میتوانند در نیروگاههای برق یا بخش الکتریکی صنایع، به عنوان یک ماده که از بروز برق گرفتگی جلوگیری میکند، معرفی شود.
کاربردهای فیبر نسوز به چه صورت است؟
فیبرهای نسوز زمینه کاربردهای مختلفی را با خود به همراه دارند. آن در ساخت کورهها، صنایع ذوب فلزات، ریخته گری، آتش نشانی، عایق لوله اگزوز و موتور، اتصالات حرارتی و دیگهای بخار مورد استفاده قرار میگیرند. ناگفته نماند که همچنین در صنایعی مانند فولاد، هوانوردی، خودروسازی، شیشه و کشتی سازی نیز استفاده فراوانی دارند.
از این فیبرها همچنین در صنایع ساختمان سازی به منظور ایجاد یک زمینه ایمن در برابر آتش و همچنین خطراتی مانند برق گرفتی نیز استفاده میشود تا سازه نهایی به عنوان یک ساختمان با کیفیت و ایمن برای زندگی، معرفی شود.
نحوه تولید انواع فیبرهای نسوز به چه صورت است؟
بعد از اشاره به کاربردهای فیبر نسوز، به سراغ نحوه تولید آنها میرویم. فیبرهای نسوز از ورقهای رزین مقاومی ساخته میشوند که در زمان پخته شدن، فشاری معادل 2000 تن را تحمل نموده و سپس با مادهای به نام فنولیک مخلوط میشوند. در تولید این محصول همچنین اکسیدهای آلومینیوم، سیلیکون و همچنین منیزیم نیز استفاده شده. شایان ذکر است که اکسید کلسیم یا آهک نیز دو ماده اولیه دیگر هستند که در فیبر نسوز یافت میشوند.
معرفی انواع فیبر نسوز
فیبرهای نسوز موجود در بازار به دو دسته فیبر نخ دار و همچنین فیبر استخوانی تقسیم بندی میشوند. حال در این بخش به معرفی این دو مدل فیبر نسوز میپردازیم.
فیبر نسوز نخ دار:
این دسته از فیبرها از پارچه مقاوم که معمولا از جنس کتان ریز بافت هستند، تولید شده و سپس با مادهای به نام رزین فنولیک ترکیب میشوند تا تشکیل یک فیبر نسوز مستحکم را بدهند.
فیبر نسوز استخوانی:
این دسته از فیبرها نیز مانند مدل قبلی از مادهای به نام رزین فنولیک تشکیل شده، با این تفاوت که با ترکیب کاغذ کرانت (ماتریس) به همراه فشار بالا ارائه میشوند.
تشابهات هر دو ماده:
- هر دو ماده دارای استحکام بالایی در برابر ضربه هستند.
- هر دو مقاومت بسیار بالایی در برابر الکترسیته دارند.
- گستره حرارتی آن ها تا 150 درجه است.
- قابلیت انجام فرآیند تراشکاری، فرزکاری، سوراخ کاری و غیره را به همراه دارند.
- در ساخت چرخ دنده، قطعات صنعتی، بوشن، بوشن جهت عایق کابل برق و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت های هر دو ماده:
- فیبر استخوانی استحکام بالاتری نسبت به فیبرهای نخ دار دارند.
- احتمال شکستگی فیبرهای استخوانی به هنگام عملیات سوراخ کاری بسیار بالا است.
ارائه ورقهای فیبر نسوز در سایزهای 100*100 ،100*200 و 100*300 با ضخامت های 0.5 الی 100 میلیمتر، میلگرد فیبر نسوز در قطرهای 10 الی 200 میلیمتر به طول 1 متر، بوشنهای آلمانی فیبر در سایزهای مختلف و قبول سفارشات ساخت انواع قطعات فیبر نسوز، چرخ دنده فیبر و بوشنهای فیبر در مرکز فروش فیبر نسوز یعنی آتا نسوز انجام میشود.
در صنایع مختلف، فیبرهای نسوز به چه ویژگی هایی معروف هستند؟
در صنایع مختلف کاربرد فیبر نسوز متفاوت و همین موضوع باعث شده تا به هنگام معرفی آن در هر حوزه، ویژگیهای متفاوتی از آن معلوم شود. از این رو در این بخش ما تعریفی را در اختیار شما قرار میدهیم که به طور کلی در حوزه صنعتی، در رابطه با فیبر نسوز به گوش میخورد.
این تعریف میگوید که الیاف مقاوم در برابر حرارت و شعله مبتنی بر فناوری ملامینه ثبت شده هستند. فیبر نسوز دارای همان ویژگیهای معمول سایر مواد مبتنی بر ملامین فرمالدئید است که عبارت اند از: پایداری حرارتی، اشتعال پذیری کم، عملکرد سایش بالا، مقاومت در برابر حلال و مقاومت در برابر اشعه ماوراء بنفش.
به گفته سازندگان این محصول، الیاف فیبرهای نسوز قوانین محیطی را در مورد پردازش، استفاده رعایت می کنند. این محصول همچنین دارای مقدار شاخص اکسیژن محدود (LOI) 32 است، رسانایی حرارتی کمی دارد، پایداری ابعاد حرارتی آن عالی است و در هنگام قرار گرفتن در معرض شعله منقبض، ذوب نشده یا ترک نمیخورند.
قطعا شما نیز میدانید که موادی که به طور خاص برای محافظت در برابر گرما و شعلههای آتش ساخته شدهاند، سالهاست که در دسترس هستند. شاید در ابتدا فیبرهای نسوز اصلا به شکلی که در حال حاضر در بازار هستند، معرفی نمیشدند. آن بیشتر برای تولید لباسهای تک لایه، دو رویکرد در درجه اول استفاده میشدند. در واقع آنها پارچههایی که ذاتا از الیاف مقاوم در برابر شعله و ترکیبات آنها استفاده میکنند و پارچههای پنبهای و مخلوطهایی که با روکشهای مقاوم در برابر شعله، بودند.
پوشاک ساخته شده از این مواد هنوز در بازار PPE به چشم میخورند. پیشرفتها برای بهبود مواد و گسترش گزینههای موجود برای ساخت و ساز ادامه پیدا کرد تا بازار فیبر نسوزی که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفت را به خود دید. بسیاری از پیشرفتها ناشی از تمایل به بهبود ویژگیهای راحتی مواد بدون به خطر ویژگی اصلی ماده (به عنوان مثال سبک تر، نفوذپذیریتر، انعطاف پذیرتر و غیره). همچنین در ترکیب با الیافی که رنگهای فلورسنت را میپذیرند، دید بالا به دست میآید.
خرید، فروش و بررسی قیمت فیبر نسوز
با توجه به نکاتی که در رابطه با فیبر نسوز در این مطلب به شما عزیزان ارائه شد، میتوان به این نتیجه دست پیدا کرد که استفاده از این محصول در صنایع مختلف امروزه با رونق بسیاری رو به رو است. همین موضوع باعث میشود تا افراد بتوانند نسبت به خرید فیبر نسوز تقاضای بیشتری را از خود نشان داده و همین موضوع باعث افزایش روز افزون تولید این محصول شود.
با خرید این محصول و بررسی فروش فیبر نسوز، میتوانید صنعت فعالیت خود را به طور کاملا ضد حریق ارائه داده و محیطی کاملا ایمن را به همراه داشته باشید. برای خرید این محصول، بهتر است از عرضه کنندگانی کمک بگیرید که تمامی انواع فیبرهای نسوز را بدون واسطه و به شکل مستقیم برای فروش ارائه میدهند.
آتا نسوز، به عنوان یکی از معتبرترین عرضه کنندگانی معرفی میشود که میتوانید به خرید فیبر نسوز با قیمتی مناسب، بدون واسطه و به شکل مستقیم از طریق آن بپردازید. همین حالا با کارشناسان ما ارتباط برقرار کرده و ثبت سفارش خود را انجام دهید.
سخن آخر
در این مطلب به هر آنچه که باید در رابطه با فیبر نسوز بدانید، پرداختیم. شما میتوانید از طریق فروشگاه آتانسوز اقدام به خرید انواع مختلفی از انواع فیبرهای نسوز کرده و در صنایع مختلف به استفاده از این ماده کاربردی بپردازید. از این که تا انتهای این مطلب همراه ما بودید، سپاس گذاریم و امیدواریم که بهترین اطلاعات را در اختیار شما قرار داده باشیم.
سوالات متداول
انواع فیبرهای نسوز موجود در بازار کدام اند؟
به طور کلی، فیبرهای نسوز به دو دسته فیبر نخ دار و فیبر استخوانی تقسیم می شوند.
فیبرهای نخ دار و استخوانی از چه ماده مشابهی تشکیل می شوند؟
هر دو از ماده مشابهی به نام رزین فنولیک ساخته میشوند.
در گذشته فیبر نسوز در صنایع مختلف به چه شکل بود؟
در گذشته این محصول در صنایع مختلف به شکل پارچه ارائه میشد.
انواع ویژگی های فیبر نسوز کدام است؟
برخی از ویژگیهای این محصول عبارت اند از عایق حرارتی بالا، عایق الکتریسیته، ضد ضربه و مستحکم.
آیا میزان تحمل حرارت در تمامی فیبرها به یک صورت است؟
در انواع فیبرهای نسوز، میزان تحمل حرارت متفاوت میباشد.