ورق نسوز در حال حاضر به عنوان یکی از کاربردی‌ترین و در عین حال بهترین محصولات معرفی می‌شود که برای صنایعی همچون نفت و پتروشیمی، زمینه‌های استفاده بسیاری را برای خود به همراه دارد. ما در این مطلب قصد داریم در ابتدا به این موضوع بپردازیم که اصلا ورق نسوز چیست و سپس به انواع، کاربردهای آن، خرید و قیمت آن نیز اشاره‌ای داشته باشیم. اگر امروز قصد دارید تا هر آنچه که درمورد ورق نسوز وجود دارد را مطالعه کنید، این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.

   

بررسی اجمالی ورق نسوز؛ ورق نسوز چیست؟

ورق نسوز درواقع یکی از کاربردی‌ترین و همچنین پرفروش‌ترین محصول نسوز صنعتی است که در بازار، مخصوصا در آتا نسوز طرفداران بسیاری را با خود به همراه دارد. کاربردها و همچنین انواع ورق نسوز بسیاری در بازار وجود دارد و همین موضوع باعث می‌شود تا تولید کنندگانی که در زمینه تامین ورق‌های نسوز در بازار فعالیت دارند، بیش از قبل به عرضه این محصول بپردازند. به عنوان مثال، ورق تفلون نسوز یا دیگر ورق‌های نسوز، برای عایق کاری یا تولید واشرهای صنعتی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. از مهم‌ترین کاربردهای این محصول می‌توانیم به استفاده در حوزه‌های مختلف مانند موارد زیر، اشاره داشته باشیم:

  • صنایع پتروشیمی
  • نیروگاه‌ها
  • پالایشگاه‌های
  • جایگاه‌های سوخت
  • مخازن نفتی

در رابطه با درجه تحمل حرارت این محصول نیز می‌توان گفت که حرارت آن بین 300 الی 1400 درجه، بسته به این که در چه زمینه‌ای مورد استفاده قرار بگیرد، متغیر می‌باشد. همچنین اگر بخواهیم اطلاعاتی را نیز در رابطه با استحکام مکانیکی این محصول به شما ارائه دهیم، باید بگوییم که بسته به شرایطی که ورق نسوز در آن استفاده می‌شود، این استحکام متفاوت است. ناگفته نماند که زمینه کاربرد ورق‌های نسوز به قدری وسیع بوده که حتی در خانه‌ها نیز برای تولید و برش واشرها مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی، چه ورق کلینگریت یا مقوا آزبست، همگی به عنوان محصولاتی معرفی می‌شوند که امروزه جایگاه مهمی در صنعت محصولات نسوز دارند.

ورق نسوز ازبست

ویژگی های ورق های نسوز

همان‌طور که از نام ورق‌های نسوز پیداست، این محصول مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت دارد. در واقع اصلی‌ترین موضوع در رابطه با مشخصات ورق نسوز نیز همین ویژگی است. در این بین البته باید این موضوع را نیز مد نظر داشت که میزان حرارتی که ورق می‌تواند تحمل کند، بسته این دارد که از چه نوعی ساخته شده است. (در ادامه تمامی انواع ورق‌ نسوز را به شما معرفی می‌کنیم)

از دیگر ویژگی‌های این ورق‌ها می‌توان به استحکام آن‌ها و درعین حال انعطاف پذیر بودنشان اشاره کرد. وجود عناصری همچون نیکل و کروم در این دسته از ورق‌ها در مقاومت آن‌ها تاثیر بسیار مثبتی را با خود به همراه دارد. انعطاف‌ پذیری این ورق‌ها نیز به دلیل نوع ساخت آن‌ها در کارخانه‌ها می‌باشد. درواقع تولید کنندگان با در نظر گرفتن این دو ویژگی، زمینه استفاده از این محصول برای مصرف کنندگان، ساده‌تر و بهینه‌تر می‌کنند.

معرفی انواع ورق های نسوز و کاربرد آن ها

بحثی داغ در رابطه با ورق‌های نسوز، کاربرد و همچنین انواع آن‌ها است. در واقع همین تنوع است که باعث شده افراد بتوانند در صنایع مختلف از این محصول استفاده کنند. برای این که درک بهتری از انواع ورق‌ نسوز داشته باشید و همچنین با کاربرد هر یک از آن‌ها بیشتر آشنا شوید، در این بخش قصد داریم به معرفی همه جانبه انواع این محصول بپردازیم.

۱. ورق های نسوز استیل یا فولادی

یکی از انواع ورق نسوز صنعتی موجود در بازار، ورق نسوز استیل یا فولادی است. این ورق مقاومت بسیار بالایی در برابر حرارت دارد و همچنین نقش قابل توجهی را نیز در صنایع مختلف با خود به همراه دارد. دلیل اصلی مقاومت بالای حرارتی این محصول و همچنین استحکام بالای آن، به دلیل به کار گیری انواع آلیاژهای مختلفی است که به هنگام ساخت این ورق‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد. آلیاژهای به کار رفته در ورق نسوز استیل یا فولادی عبارت‌اند از:

  • کروم: عنصر کروم در تمامی محصولات نسوز به کار می‌رود و خاصیت ضد اشتعال و مقاومت در برابر خوردگی را به محصول ارائه می‌دهد.
  • کربن: ورق نسوز استیل یا فولادی دارای نیم تا ده درصد کربن است.
  • نیتروژن: درصد بسیار کمی از ورق نسوز را به خود اختصاص می‌دهد. این آلیاژ در انواع ورق‌ها مانند ورق چوب پنبه نیز به چشم می‌خورد.
  • نیکل: برای افزایش انعطاف پذیری ورق از آن استفاده می‌شود.
  • گوگرد: یکی از مفیدترین عناصر بود که برای ماشین‌کاری در فولادهای نسوز مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • سیلیکون: این عناصر نیز همانند کروم، نقش بسیار موثری در تحمل حرارت و همچنین خوردگی ورق دارد.
ورق نسوز

در رابطه با ورق‌های نسوز استیل و فولادی نیز موضوعی دیگر در میان است که نشان دهنده درجه بندی تحمل حرارت آن‌ها است. اطلاعات در این رابطه به شرح زیر هستند:

  • گرید 330 حداکثر دمای قابل تحمل از سوی این ورق 2000 درجه سانتی‌گراد.
  • گرید 310 این دما مقاومت خوبی در دمای 1250 درجه سانتی‌گراد.
  • گرید 309 استفاده از این گرید برای شرایط دمایی 1100 درجه سانتی‌گراد انتخابی مناسب است.
  • گرید 304 ورق فولادی نسوز گرید 304 می‌تواند حرارتی در حدود 900 درجه سانتی‌گراد را تاب بیاورد

۲. ورق نسوز کلینگریت

یکی دیگر از نمونه‌های ورق‌های نسوز کاربردی در بازار، ورق نسوز کلینگریت نام دارد. علت نام گذاری این ورق نیز به دلیل شهرت بسیار بالای کمپانی تولیدی آن یعنی Klinger است. این ورق در صنایع مختلفی کاربرد دارد. یکی از پرکاربردترین و پرفروش‌ترین زمینه‌هایی که از ورق نسوز کلینگریت استفاده می‌شود را می‌توان تولید واشرهای نسوز دانست. برای ساخت این ورق و ورق‌هایی که شبیه به آنا  هستند مانند ورق میکا، از انواع مختلفی از مواد اولیه استفاده می‌شود. از بین این مواد اولیه می‌توان به مهم‌ترین آن‌ها یعنی پودر آزبست، رزین SBR و رزین ‌NBR توجه داشت. البته شایان ذکر است که امروزه با پیشرفت تکنولوژی و دانستن اطلاعات در رابطه با گاز آزبست و مواردی پیرامون این ماده، استفاده از این عنصر در ساخت ورق‌های نسوز بسیار کاهش پیدا کرده است. این ورق در بازار خود نیز دارای انواع مختلفی است.

ورق کلینگریت

در واقع اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم، می‌توان گفت که ورق کلینگریت با توجه به ساختارش دارای انواع مختلفی بوده و این تقسیم‌بندی باعث شده تا فروش آن بهتر و زمینه کاربرد آن راحت‌تر صورت گیرد:

  • کلینگریت سیم دار: استفاده از لایه‌های سیم به هنگام ساخت این ورق بوده که سبب شده تا این نا را روی این محصول بگذارند. کلینگریت سیم دار می‌تواند دمایی حدود 580 درجه سانتی گراد را تحمل کند.
  • کلینگریت بدون سیم: اگر نبودن سیم را در این مدل نادیده بگیریم، کلینگریت بدون سیم تفاوتی با نوع سیم‌ دار ندارد. البته شایان ذکر است که این محصول تا درجه حرارت 550 درجه را متحمل می‌شود.
  • کلینگریت سیم‌ دار گرافیتی: ورق نسوز تاپ گرافیت یکی از انواع کلینگریت است استفاده از لایه‌های گرافیتی روی این ورق باعث افزایش مقاومت آن در برابر حرات شده. این محصول می‌تواند تا دمای 650 درجه را به خوبی تحمل کند.
  • کلینگریت بدون سیم گرافیتی: دیگر محصولی که در این دسته قرار می‌گیرد، کلینگریت بدون سیم گرافیتی است که مانند نمونه قبل، دارای کارکرد یکسان بوده، با این تفاوت که مقاومت آن بین 550 تا 600 درجه سانتی گراد است.

دیگر انواع ورق های نسوز کدام اند؟

ورق‌های نسوز تنها به موارد ذکر شده ختم نمی‌شوند. اگر این مطلب را به طور کامل تا این قسمت مطالعه کرده باشید، ما در این بین علاوه بر ورق‌هایی که به شکل اختصاصی به بررسی آن‌ها پرداختیم، برخی ورق‌های دیگر را نیز به شما معرفی کردیم که کاربردی مشابه داشتند. حال در این بخش، دیگر ورق‌های نسوز موجود در بازار که فروشی بی‌نظیری را نیز با خود به همراه دارند را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم تا بخش انواع ورق‌های نسوز به طور کامل به پایان برسد. انواع این ورق‌ها عبارت‌اند از:

بررسی اختصاصی کاربرد ورق های نسوز موجود در بازار

در بخش قبلی ما به معرفی انواع ورق‌های نسوز و همچنین مختصر کاربرد آن‌ها اشاره کردیم. حال در این بخش قصد داریم به شکلی کاملا اختصاصی به کاربرد ورق نسوز به شکلی کاملا تخصصی اشاره داشته باشیم. به طور کلی، ورق‌های نسوز در صنایع متعددی کاربرد داشته و به عنوان یک عایق ضد اشتعال بسیار باکیفیت معرفی می‌شود. از سویی دیگر، همان‌طور که بارها نیز از ابتدا به این موضوع اشاره کردیم، ساخت واشرهای نسوز نیز از این دسته از ورق‌ها انجام شده و به طور کلی یکی از رایج‌ترین کاربردهای این محصول است که در خرید ورق نسوز نیز بسیار تاثیر گذار می‌باشد.

به عنوان مثال، در مکان‌هایی که درجه حرارت بالا باعث می‌شود تا واشرها تغییر شکل را با خود به همراه داشته باشند، از این دسته از ورق‌ها برای ساخت این واشرها استفاده می‌شود. از سویی دیگر، نوعی ورق نسوز برای سقف نیز وجود دارد که در سازه‌های مهم که احتمال آتش سوزی در آن‌ها بالا است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما همچنین در بازار، ورق نسوز آشپزی و ورق نسوز گاز را نیز مشاهده می‌کنیم که همان‌طور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، به زمینه کاربرد خانگی این محصول، اشاره دارد. برخی دیگر از کاربردهای این ورق‌ها عبارت‌اند از:

  • تولید پاتیل های بخار
  • کارشناسی راکتور
  • ساخت پیچ و مهره های مستحکم در مقابل خزش
  • ابزار آلات بازسازی روغن
  • ابزار آلات پروسه های شیمیایی
  • اجزای موتور هواپیما و جت
  • جوشکاری
  • چراغ های روغن
  • دیواره های درونی آتشکده های مذابی فلزات
  • شاسی های واقع شده شمش برای آتشکده های نورد

مشخصات جدول وزنی ورق های نسوز

به هنگام خرید و فروش ورق نسوز، مهم است که اطلاعاتی در رابطه با جدول وزنی آن‌ها را داشته باشید تا بتوانید به درستی به قیمت ورق نسوز بپردازید. با دانستن این جدول، می‌توانید خود نیز به بدست آوردن قیمت ورق‌های نسوز بپردازید.

ضخامت (mm)  عرض (m) طول (m)  وزن ورق (kg)
2 0.75 6 70.65 2 1.25 6 117.75 2 1 6 94.2 2.5 1.25 6 147.1875
2.5 1 6 117.75 3 1.25 6 176.625 3 1.5 6 211.95 22 315 8 72
4 1.25 6 235.5 4 1.5 6 282.6

عوامل تاثیر گذار در قیمت ورق نسوز چیست؟

ورق نسوز یکی از پرکاربردترین و همچنین پرفروش‌ترین محصولات نسوز در بازار هستند که تا به امروز توسط معتبرترین عرضه کنندگان مانند آتا نسوز در بازار ارائه شده‌اند. از آنجایی که صفر تا صد تولید این ورق‌ها در کشور ایران انجام می‌شود، پس می‌توان گفت که به طور کلی دارای کیفیت بسیار بالایی هستند و تولید آن نمی‌تواند تاثیر چندانی بر روی قیمت این محصول داشته باشد. به بیانی دیگر، تولید ورق‌های نسوز، مقدار هزینه واحد را روی قیمت این محصولات ارائه می‌دهد.

از سویی دیگر اما، مواد اولیه‌ای که برای ساخت این دسته از ورق‌ها استفاده می‌شود، از دو بخش داخلی و صادراتی تامین می‌شود. از این رو، می‌توان گفت که خرید مواد اولیه می‌تواند بر روی قیمت ورق‌های نسوز موجود در بازار، تاثیر گذار باشد. پس بخشی از قیمت این محصول با قیمت ارز رابطه‌ای مستقیم دارد. البته شایان ذکر است که اگر عرضه کننده‌ای معتبر را برای خرید انتخاب کنید، همواره می‌توانید بهترین محصول با قیمتی مناسب را برای خود داشته باشید.

تصویر ورق نسوز گرافیتی

آتا نسوز به عنوان یکی از معتبرترین عرضه کنندگان معرفی شده که تا به امروز با حذف تمامی واسطه‌ها این زمینه را برای تمامی افراد به ارمغان آورده است که با قیمتی عالی بتوانند انواع ورق‌های نسوز را برای خود خریداری کنند.

سخن پایانی

از این که در این مطلب همراه ما بودید، سپاس گزاریم و امیدواریم که بهترین اطلاعات در رابطه با ورق‌های نسوز را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم. شما می‌توانید به راحتی انواع ورق‌های نسوز مانند ورق نسوز اتو یا مواردی که در مطلب به ان اشاره کردیم را با قیمتی عالی از مجموعه آتا نسوز خریداری کنید.

سوالات متداول

مهم ترین عنصر در ساخت ورق های نسوز کدام است؟

مهم‌ترین عنصری که در ساخت ورق‌های نسوز استفاده می‌شود، کروم نام دارد.

کاربردهای ورق‌ های نسوز در چه زمینه ای است؟

ورق های نسوز کاربردهای مختلفی دارند که در مطلب نیز به آن‌ها اشاره کردیم. از بین آن‌ها، رایج‌ترین کاربرد به ساخت واشرها باز می‌گردد.

ورق نسوز کلینگریت دارای چه تعداد مدل است؟

ورق‌های نسوز کلینگریت دارای دو مدل گرافیتی و معمولی بوده که هر یک دارای سیم و بدون سیم هستند.

چه عواملی بر روی قیمت ورق های نسوز تاثیر گذار است؟

هزینه مواد اولیه‌ای که برای ساخت این دسته از محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرد یکی از عوامل تاثیر گذار بر روی قیمت این محصول است.

ورق نسوز چه میزان حرارتی را می تواند متحمل شود؟

این ورق بین 300 الی 1400 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند.