پارچه سیلیس یا سیلیکا، نوعی پارچه نسوز با الیاف سیلیکا با بافت ظریف و شبیه به فایبرگلاس با خلوص سیلیس بسیار بالا و فاقد چسب رزین آلی (۹۸%) بافته میشوند و برای همین آن را پارچه سیلیکا می نامند. این پارچه اگر زمان طولانی با حرارت بالا و آتش تماس داشته باشد نرمی و انعطاف پذیری خود را حفظ میکند و خشک نمیشود. که از ویژگی منحصر به فرد این پارچه با سایر پارچه های نسوز می باشد.
همان طور که گفتیم در ساختار پارچه نسوز سیلیکا الیاف شیشه بکار رفته است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم. از پرمصرفترین الیاف در صنعت کامپوزیت الیاف شیشه می باشد که ساختار اصلی آن سیلیکا می باشد. این الیاف در صنایعی چون هوافضا، نیروگاهی، کشتی سازی، خودروسازی، نظامی، صنایع ساختمان سازی وشیمیایی و ورزشی بدلیل دارا بودن دانسیته کم، الاستیسیته عالی، مقاومت بالا در برابر شوک های حرارتی کاربرد دارند.
الیاف شیشه به کار رفته در پارچه سیلیکا از لحاظ نوع و ترکیب مواد به کار رفته در تهیه آنها، به انواع مختلف تقسیمبندی میشوند. این الیاف دارای دارای انواع مختلف A که همان شیشه معمولی است، C دارای مقاومت شیمیایی خوب، D ثابت دی الکتریک کم، E عایق الکتریکی خوب، M مدول بالا، S دارای بالاترین استحکام، ECR مقاومت شیمیایی و الکتریکی بالا، AR مقاومت قلیایی بالا، R خواص مکانیکی بالا به عنوان تقویت کننده میباشد.
ساختمان الیاف شیشه، غیر بلوری و همسان بوده و در تمام جهات دارای خواص مکانیکی یکسان می باشد.این الیاف از لحاظ ظاهری در اشکال نخ، رشته ای، خرد شده، آسیاب شده، سوزنی، تیشو، حصیری، الیاف تک جهته، دو جهته و سه جهته می باشد.
از دیگر مزایای الیاف شیشه ای می توان به قیمت پایین، استحکام کششی بالا، مقاومت شیمیایی بالا، عایق حرارتی و الکتریکی اشاره نمود.
حال که با الیاف شیشه ای آشنایی پیدا کردیم می توان به مزایای استفاده از پارچه سیلیکا پی برد. استفاده از این پارچه نسوز در محدوده دمایی ۱۰۰۰ الی ۱۲۵۰ سانتیگراد توصیه شده است.
هدایت حرارتی و الکتریکی کمی و مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی در محیطهای قلیایی و اسیدی و خاصیت ضد قارچ بودن و مقاومت در برابر سایر میکروارگانیسم های حمله کننده از فواید پارچه نسوز سیلیکا می باشد. همچنین جلوگیری از اختلال در عملکرد این پارچه در شرایط گرد و غبار و سایر آلایندهها و حفظ انعطاف پذیری در دمای بالا از دیگر ویژگی این پارچه نسوز است.
این پارچه نسوز در عایق بندی موتورها و سایر تجهیزات تولید برق به کار برده می شود.
مقاومت این پارچه در برابر درجه حرارت مداوم ۹۰۰ درجه سانتی گراد و دمای لحظه ای ۱۴۰۰ درجه سانتیگراد باعث استفاده آن در تولید راکت و موشک صنایع هوا و فضا شده است. پارچه نسوز سیلیکا در مصارفی همچون تجهیزات آتش نشانی و تجهیزات تصفیه دما بالا و روکشهای عایق قابل تعویض کاربرد دارد.
از کاربردهای دیگر این پارچه نسوز آب بندی، پتوهای جوشکاری، پردههای ضد حرارت، پوشش پمپ، اتصالات انبساطی، تجهیزات اطفاء حریق، عایق توربین و عایق ترموکوپل و تجهیزات و فیلترهای جمع آوری گرد و غبار در دمای بالا را می توان بیان کرد.
درصد SiO2 و ضریب چروکیدگی دو عامل مهم در انتخاب پارچه سیلیکای مناسب می باشد. پارچه های سیلیکا با مقاومت حرارتی تا ۱۱۰۰ درجه سانتی گراد در عرض های ۸۶۰، ۹۲۰، ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ میلی متر در فروشگاه آتانسوز قابل ارائه می باشند.
رنگ | سفید |
---|---|
اندازه | متر |
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.